Заједница тренера Рукометног савеза Србије  Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.

''РЕНЕСАНСА СРПСКЕ СТРУКЕ''

Наслушали смо се критика на рачун српске струке у последњим годинама, од оних незваничних, „кулоарских“, преко неких јавно изречених чак и од стране играча пониклих баш у овој нашој школи рукомета… Нисмо сигурни да би се тако нешто могло десити у неким озбиљним рукометним срединама попут Данске, Шпаније, Француске или Немачке, али најбољи одговор на све то увек су били резултати које људи са ових подручја постижу често и у сасвим неадекватним условима, и са вишеструко мањим буџетима у односу на своје ривале.
Управо започета сезона, донела је прегршт аргумената да овакве тврдње и потцењивање стручњака са ових простора нису засноване на реалном стању, и да је српска струка много жилавија и квалитетнија него што се то често мисли. Но, кренимо редом:

 • у Супер купу Румуније, Ђорђе Ћирковић је са екипом Констанце учинио истински подвиг у сусрету са финансијски, организационо, играчки супер моћним „Динамом“ из Букурешта предвођеним дојучерашњим тренером Барселоне и победником Лиге Шампиона у овој сезони Ћавијем Пасквалом.
 • у Супер купу Швајцарске, млади и талентовани Горан Цветковић је титули шампиона (који је пре пар месеци освојио као помоћни тренер), овог пута као шеф стручног штаба додао свој први самостални трофеј!
  ЧЕСТИТАМО ОД СРЦА И ЂОРЂУ И ГОРАНУ.
  У првом колу Европских купова, играних у викенду за нама, такође сјајни резултати наших стручњака:
 • Борис Ројевић је са својом Војводином у једној одличној утакмици славио над Кадетеном из Швајцарске 26-20
 • Данијел Анђелковић је са француским Тулузом, био бољи у Аустрији од Харда 27-23
 • Цеље Алема Тоскића је неочекивано славило над суперјаким Данским Гудмеом 33-29
 • Већ споменути Ђорђе Ћирковић је још овог пута надмудрио једног другог шпанског стручњака, Мариана Ортегу и славио са својом Констанцом у гостима против мађарског Чурга 27-23
  СВЕ ИХ ЧЕКАЈУ РЕВАНШ УТАКМИЦЕ, И СВИМА ОД СРЦА ЖЕЛИМО ДА СЕ ПЛАСИРАЈУ У НАРЕДНУ РУНДУ ЕВРОПСКИХ ТАКМИЧЕЊА!
  Овде свакако треба укључити и успехе Веспрема са Момиром Илићем који се већ пласирао као и Вардара Веселина Вујовића чији је тим остварио сјајан резултат у борби за пласман на Финал4 „СЕХА-Гаспром“ лиге.
  Додамо ли на овој попис још и имена Владана Матића који се са Татабањом већ налази у групној фази Европских такмичења, Горана Куртеша који је на клупи румунске Валчеа један од фаворита Лиге Европе, те плејаде младих стручњака који раде у клубовима мањих земаља (обећавамо да ћемо испратити и њихове успехе!), као и неке од најбољих специјалиста за голмане на свету попут Арпада Штербика (Веспрем), Ненада Дамњановића (ПИК), Дејана Перића (Берлин), Мехмедалије Мулабдића (ЦСМ) и наравно тренера за физичку припрему Марије Лојанице (Веспрем), Слободана Аћимова (ПИК), Марка Шешума (Кадетен), Јована Новаковића (Браила)… све нам то даје за право да наставимо да верујемо у боље дане нашег рукомета и пуно право да и даље радимо на промоцији наше школе рукометa.
  И НЕ БРИНИМО ЗА БУДУЋНОСТ РУКОМЕТА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА ЈЕР СЕ НАЛАЗИ У ДОБРИМ РУКАМА, И ЗБОГ ЈОШ МНОГО ДРАГИХ КОЛЕГА КОЈИ НИСУ СПОМЕНУТИ У ОВОМ ТЕКСТУ А КОЈИ ВРЕДНО РАДЕ ДА ГА УЧИНЕ БОЉИМ, ЈЕР НАЈБОЉИ РУКОМЕТ ДОЛАЗИ ОДАНДЕ ГДЕ РАДЕ НАЈБОЉИ ТРЕНЕРИ!

Текст преузет са сајта рукометни тренер

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.