farska-ostrva-2-1024x576

Juniori Srbije bez SP, Farska Ostrva napravila istorijski uspeh

Proteklog vikenda su održane kvalifikacije za odlazak na juniorsko SP (generacija rođena 1996. i mlađe) koje će se od 17-30. jula održati u Alžiru.  28 timova se takmičilo u 7 kvalifikacionih grupa od kojih samo prvak grupe ide na završnicu, dok su se već ranije rezultatom sa juniorskog EP kvalifikovali Hrvatska, Nemačka, Norveška i Španija. Srbija je imala pravo domaćinstva u Gornjem Milanovcu. Nažalost naši juniori nisu uspeli da se kvalifikuju, jer su u svojoj grupi zauzeli poslednje mesto nakon poraza od Grčke 20:23; Litvanije 21:25 i Islanda 32:34. Island (sa trenerom Olafurom Stefansonom - najvećom rukometnom legendom) je kao pobednik grupe izvadio vizu za Alžir.

Pored Islanda na SP su se iz ostalih grupa kvalifikovali: Rusija, Danska, Makedonija, Slovenija, Mađarska i Farska Ostrva. Istorijski uspeh priredili su igrači Farskih Ostrva koji će se po prvi put naći na završnici jednog velikog prvenstva u bilo kom ekipnom sportu!!! Oni su uspeli da savladaju Švajcarsku, Finsku i Izrael (utakmice možete pogledati na youtube kanalu Handball Faroe Islands, preporučujem svim trenerima da pogledaju dobro utakmice, čak imaju i utkamice iz prethodnih kvalifikacije tako da je vidljiva razlika i napredak pomenutog tima). Veoma lepo je bilo videti publiku, veliki broj dece, koja sedi pored linija željno isčekujući pobedu svog tima.

foto printscreen youtube

saja

Saša Bošković novi trener RK ''Medicinar''

Saša Bošković je novi trener RK ''Medicinar'' iz Šapca. Klub ima visoke ambicije u tekućoj sezoni i velike izglede za osvajanje titule prvaka Srbije, obzirom da mu najveći konkurent RK ''Izvor BB'' iz Aranđelovca dolazi na megdan u Šabac. Saša Bošković je bio selektor ženske reprezentacije Srbije od 2011-2015. sa kojom  je postigao najveće uspehe od kada je Srbija samostalna država, 4. mesto na EP 2012. i srebrnu medalju na SP 2013. uz dva plasmana na velika takmičenja. Pored reprezentacije popularni Saja je bio trener RK ''Šamot'', RK ''Knjaz Miloš'' sa kojim je osvajao titulu prvaka i zabeležio prvu pobedu u Ligi šampiona Evrope. Put ga kasnije vodi u rumunsku Devu. Nakon Rumunije preuzima mesto šefa stručnog štaba u RK ''Partizan'' sa kojim je osvojio Kup 2008, titulu prvaka Srbije i Super kup 2009. godine. Kratku, ali uspešnu, epizodu imao je i u RK ''Dinamo'' u sezoni 2011/2012. sa kojim je uspeo da izbori opstanak. Sada ostaje da se vidi sa kakvim će uspehom voditi Šapčanke.

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.