800x600_Vladimir-Stanojevic-Piki

Vladimir Piki Stanojević najavljuje utakmice SP

Vladimir Stanojević, u rukometnim krugovima poznatiji kao Piki, je jedan od čuvenih izdanaka niške škole rukometa. Nakon uspešne igračke karijere se opredelio da svoje znanje prenese na mlađe. BIo je trener niškog Železničara i veoma je zaslužan za karijeru trenutno najvećeg bisera Darka Đukića ali i još nekoliko mlađih igrača. U kratkim intervelima bio je trener u Crvenoj Zvezdi i Turskoj. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije (generacija 1994.) uspeo je da prebrodi kvalifikacije i plasira se na SP u Brazilu. Svakako je jedan od trenera kome treba dati podršku. Za sajt zajednice trenera RSS je dao najavu utakmica za 19. januar:

''Pre svega želim svima da čestitam Novogodišnje praznike i poželim svima puno sreće i uspeha u Novoj 2017. godini, naročito svima koji vole rukomet, prate ovaj sajt i žele da i nama bude bolje i da ubuduće budemo u situaciji da komentarišemo igru naše reprezentacije na svakom velikom takmičenju i radujemo se uspesima naseg rukometa.  

Grupa A :  

RUS - BRA

Borba za treće mesto u grupi, a po onome što su do sad prikazali možemo da očekujemo neizvestan duel i interesantnu utakmicu, a ja ipak dajem malu prednost Rusima i očekujem da sa malo boljeg mesta nastave takmičenje u osmini finala.  

FRA - POL

Francuzi su apsolutni favoriti u ovoj utakmici, a cini mi se kako deluju za sada biće na svakoj, deluju moćno imaju veliku podršku domaće publike imaju izuzetan kvalitet i kao pojedinci i kao kolektiv znaju kako se osvajaju ovakvi turniri.  Ubacili su nekoliko mlađih izuzetnih igrača željnih dokazivanja na velikoj svetskoj sceni i čini mi se da su i ovog puta blizu velikog finala. Poljaci u malo izmenjenom sastavu sa nekoliko novih igrača nisu mnogo pokazali do sada mada moram reći da nisam očekivao da ne prođu grupnu fazu, ali za bolji rezultat moraće da sacekaju neku drugu priliku i verujem da će biti spremni za to.  

JPN - NOR

Japan je izuzetno simpaticna ekipa sa fanatičnim pristupom igrača i odnosom prema igri, međutim ovde je pitanje kvaliteta očigledno jasno, jer Norveska je sigurno druga u grupi odlično igra za sada deluje dobro na terenu u svim segmentima igre i ocekujem njihovu rutinsku pobedu iako će morati da igraju 60 minuta na visokom nivou, jer Japanci će dati sve od sebe kao i na svakoj utakmici, nema opuštanja.  

Grupa B :  

TUN - ANG :

Tunis posle dva poraza i dva nerešena rezultata igra protiv Angole i apsolutni je favorit u ovoj utakmici ima dobru ekipu nekoliko odličnih igrača i očukjem njihovu sigurnu pobedu protiv Angole. Angola je napredovala, ali je jos uvek daleko od situacije da napravi neki ozbiljniji rezultat u ovakvoj konkurenciji.  

MKD - ISL :

Borba za trece mesto u grupi dve interesantne ekipe. Makedonci posle dve pobede i dva poraza sigurno da žele pobedu i na taj način izbegnu Francuze u osmini finala, ali neće biti lako. Island ima dobru ekipu odmorniji su,  jer ulaze u meč sa danom pauze za razliku od Makedonaca, a ako dobiju igraće u osmini finala sa Norveskom pa njihove sanse za ulazak u najboljih osam i nisu tako loše. Iako lično simpatisem Makedonce i sve sto Makedonija radi za njihov rukomet ovog puta mislim da je Island bliži pobedi, ali očekujem neizvesnu utakmicu sa dosta golova.  

ŠPA - SLO :

Ovo bi trebalo da bude prava poslastica na kraju takmičenja u grupi B. Borba za prvo mesto u grupi dve ekipe koje su po meni uz Francusku i Nemacku pokazale najviše do sad i igrale dobar rukomet, Španija svoju prepoznatljivu igru koja ih krasi već godinama i Slovenija sa Vujom, sa mnogo dobrih resenja u napadu.  Biće mi interesantno da vidim sta je Vuja pripremio što se tiče odbrambenih zadataka, jer Slovenija igra dobro u napadu i ima mnogo raznovrsnih rešenja i mislim da u ovoj utakmici nema favorita da će biti neizvesno do kraja i da su moguća sva tri ishoda na kraju.  

Pozdrav svima i kažem još jednom želim da na sledećem velikom takmičenju pišemo o našoj reprezentaciji i radujemo se uspesima naših rukometaša i rukometašica!   Vladimir Piki Stanojević''   Zahvaljujemo se Vladimiru i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere.

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.