vujovic

Vuja nadmudrio Riveru i poveo Slovence u 1/2 finale SP

Veselin Vujović je uspeo da nadmudri svog velikog rivala Valera Riveru za pobedu Slovenije nad Katarom 32:30 (18:15). Od samog starta su Slovenci nametnuli jak ritam igre i već u 13. minutu imali +5 (10:5). Do tog momenta Šarić nije uspeo da odbrani nijedan šut. Istu prednost ponovo imaju u 25. odnosno 27. minutu (17:12), ali su Katarani uspeli da postignu dva uzastopna gola, drugi u poslednjoj sekundi za 18:15. Sreća je pa Slovenci nisu obraćali mnogo pažnje na taj gol. Ponovo je prvih 13 minuta Slovenija briljirala i serijom 9:3 (27:18) stekla nedostižnu prdnost. Katar je uspeo samo da ublaži poraz jer su od 54.-kraja meča napravili seriju 0:6 za konačnih 32:30. Tako je Slovenija ponovila uspeh sa SP 2013 kada je takođe učestvovala u 1/2 finalu SP. Tada su osvojili 4. mesto, a mi Vuji želimo da ode korak dalje ovaj put.

80 SLO QAT

fra-sp

Mamić, Stevanović i gol Horvata za 1/2 finale SP (video gol Horvata)

Hrvatska - Španija (17:15). U uvodim minutima meča Španci su bili za nijansu kocentrisaniji. Sve je to trajalo do 12. minuta kada Hrvati (Mamić) ulaze u seriju i od 6:8 stižu do 11:9. Do kraja poluvremena su i zadržali prednost zahaljujući Mamiću (neverovatnih 8/11), ali i Stevanoviću koji je u poslednjih 5 minuta imao 4 odbrane (4/8).Odlična igra Mamića je opredelila Španiju da počen igrati 5:1 dosta ''duboko'' što je malo poremetilo napad Hrvatske. U poslednjoj sekundi prvog poluvremena pogodio je i Cindrić za 17:15. Drugo poluvreme su Hrvati počeli još bolje, jer su u 35. minutu imali +5 (21:16) i to napravivši 2:0 sa igračem manje. Ali Španija je tim koji ima veliki kvalitet i u 45. minutu dolaze samo na gol zaostatka. (25:24). Tada Horvat prvi put dolazi u prvi plan, postiže veoma bitan gol i vraćanje kakvog takvog samopouzdanja. U 54. minutu Španci dolaze i do izjednjačenja 28:28, ali je Duvnjak odmah u sledećem napadu ponovo vratio prednost Hrvatskoj. U poslednjih 5 minuta viđena su samo 2 gola (1:1). Horvat u 58. minutu postiže 30 gol koji je ujedno bio dovoljan da se izbori polufinale.

79 CRO ESP

FRA-ISL2

Remili odveo Francuze u 1/2 finale SP (video prelomnih momenata)

Francuska je savladala veoma dobru reprezentaciju Švedske 33:30 (15:16). Ali je to bilo još teže nego protiv Islanđana. Jednostavno je presudio individualni kvalitet Remila i pri kraju meča Narcisa koji su uspeli da svaladaju večeras izvanrednog Apelgrina. Upravo je Apelgrin od 20-30. minuta prvog poluvremena ''spustio'' rampu na svom golu i dao sigurnost svojim saigračima da povedu i to sa 14:16. Ipak je Francuska u 41. minutu odlazi na +3 ( 22:19 i 23:20), a onda ponovo stupa na scenu Apelgrin. Utakmica se vraća u egal, a on ima učinak od 10/23 u 46. minutu. (43%). Švedska dolazi ponovo u prednost 25:26 (48'). Prvo Mae pogađa sa 7m za nerešeno, a  onda stupa na scenu Remili koji pogađa, osvaja loptu u odbrani i pogađa drugi put (video). Kada su Francuzi došli na +3  u 54. minutu (29:26), meč je praktično bio rešen.

78 FRA SWE

foto  Men's Handball World Championship France 2017 > Photo Gallery

NOR-MKD3

Fenomenalnom igrom Norveška postala prvi polufinalista SP (statistika)

Ako je plasman Norveške u 1/2 finale EP u Poljskoj 2016. bio veliko iznenađenje, sadašnji plasman u 1/2 finale SP nikako to ne može biti. Norveška gazi sve pred sobom, ovaj put je nastradala Mađarska 31:28 (17:10). Rukomet koji oni igraju je jedan od najkvalitetnijih, jednostvno sve funkcioniše na visokom nivou. Odbrana je pokretljiva, agresivna, golman iako mlad fenomenalan, tranzicija svakako jedna od najboljih, a realizacija, prepoznavanje mana odbrane i napad fenomenalni. Od samog početka su stavili do znanja Mađarskoj da ne očekuje ništa dobro( 6:1 u 7'). Kaznili su svaku greški Mađarske, koja je pokušala sa čestim izmenama da dodje do postave koja se može bolje suprotstaviti.  Nastavak utakmice je doneo još bolju igru tako su Norvežani u 37. minutu došli na +9 (23:14), a u 45. i na +10 (26:16). Poslednjih 15 minuta su Norvežani igrali koliko je bilo neophodno da se meč privede kraju, što je Mađarska uspela da iskoristi najviše zahvaljujući levom beku Bodu da značajno smanji rezultat na ''podnošljivih'' 31:28. Ovo sigurno nije maksimum Norveške. Puni su samopouzdanja, što se videlo i na utakmici protiv Francuske, gde su igrali koliko im je dozvoljeno, ali se oni nisu obeshrabrili time. Nastavili su turnir još bolje i još jače i evo dokle su stigli. Sa ovakvom igrom medalja im je veoma blizu.

77 NOR HUN

foto -  Men's Handball World Championship France 2017 > Photo Gallery

Stefanovic-Ivry1

Rastko Stefanović prenosi impresije iz Francuske i najavljuje 1/4 finale SP

Rastko Stefanović prenosi impresije nakon utakmica 1/8 finala najavljujući današnje okršaje 1/4 finala:

''Jedna nova dimenzija SP je tzv. nokaut faza, gde se utakmice u grupi zaboravljaju i gde su i više nego moguća iznenađenja. Ispali su pobednik OI  - Danska i prvak Evrope Nemačka. Odnosno možemo reći da su španski treneri pobedili reprezentacije sa islandskim trenerima.

Norveška – Mađarska

Mikler i Lekai su bili odlični protiv Danske, ali je Mađarska još jednom pokazala da je ozbiljna reprezentacija. Norveška na poluvremena +2 protiv Makedonije, koja kreće da igra 7/6 i to je bio početak kraja. Dejan Manaskov povređen je bio veliki hendikep za Makedoniju.

Francuska – Švedska

Na fudbalskom stadionu u Vilnevdasku gde inače igra FK Lil je oboren rekord posećenosti na rukometnoj utakmici na SP 28.010 gledalaca. Mučili su se Francuzi sa Islandom u prvom poluvremenu, ali su Karabatić i društvo ipak pobedili 31:25. Zasluženo igraju ¼ finale sa Švedskom, koja je pokazala odličnu igru u odbrani i ubojit kontranapad, gde Tollbring na levom i Ekberg na desnom krilu se igraju sa protivnicima. Mnogo će zavisiti od golmanskog dvojca Palička – Apelgrin. Međutim, da li će se moći odupreti snazi Francuza, koji će biti nošeni mnogobrojnom publikom, ali su pokazali da su u svim segmentima igre stvarno vrhunska reprezentacija.

Španija – Hrvatska

Novi – stari trener sa istim problemom, očekivanja su velika i u slučaju neuspeha će biti velika ’’buka’’ . (Taj mentalitet nam je poznat gde se pamte samo zadnje utakmice). Spoj iskusnih i mladih talentovanih igrača.  27 puta su se susreli od 1995, a poslednja 2 puta su pobedili Španci, poslednji put u ½ finalu EP u Poljskoj. Hrvatska je pobedila Egipat 21:19 (13:7), Pešić koji je zamenio Ivića je bio nesavladljiv. Španija je sa druge strane pobedila Brazil 28:27. Mislim da će Hrvatska igrati 6:0, jer Španci odlično napadaju 5:1, jer nemaju izrazitih bekova šutera i kada im otvorite prostor tu su majstori  i naravno, puno igraju  sa pivotmenom. Hrvatska može da pobedi bilo koju reprezentaciju, ali mora da igra na istom nivou svih 60 minuta. Stalno im se dešava da imaju padove u igri, odnosno ’’crne rupe’’ koje traju i po 10-tak minuta. Odlično koriste novo pravilo 7/6 gde duvnjak odlično daje pasove na pivota, odličan je u ’’zabadanju’’ i  brzom prenosu lopte i u šutu sa pozicije. Nekad igraju zajedno on i Cindrić koji ga je odlično odmenio. Da li će se veliki rad i posvećenost poslu  vratiti selektoru Babiću? U Poljskoj je napravio iznenađenje i osvojio medalju, u Riju je izgubio tu četvrtfinalnu utkamicu, videćemo da li je trener za vrhunske domete koji može da izdrži veliki  pritisak.

Slovenija - Katar

Veliki Danijel Šarić (15 odbrana) i Capote koji je dao poslednja  4 gola na utakmici protiv Nemačke koja su donela pobedu. Nemci su imali utakmicu pod kontrolom u 47. minutu 17:13, ali zahvaljujući odličnim odbranama Šarića koji je držao Katar u utakmici svih 60 minuta i plasirao ’’legiju stranaca’’ u ¼ finale. Slovenija – Rusija 32:26, teže prvo poluvreme, ali je odličan period Slovenije u drugom poluvremenu od 5:0 kojim izbacili Rusiju iz daljeg takmičenja. Da li je Katar pomogao Sloveniji time što je izbacio Nemačku ostaje da se vidi večeras u 20:45.

Pozdrav svim trenerima i uživajte u svetskom rukometu.

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.