fra-sp

Vuja nije uspeo da uđe u veliko finale, Francuzi ipak jači

Francuska je prvi finalista SP, u prvom 1/2 finalu je savladala Sloveniju 31:25 (15:12). Uvodni minuti su pripali domaćinu koji je iskoristio privikavanje Slovenije na ambijent hale Bersi dolaze do prednosti 4:1, 5:2. Ali Slovenci pokazuju svoj karakter i vraćaju se u meč 7:6. Francuzi koriste minus faze Slovenije i preko raspoloženog Porta prave 2:0, da bi u 26. minutu imali najveći  prednost +5 (13:8) ponovo kažnjavajući greške i odigravajući kontranapade. Uspevaju Slovenci ponovo da hvataju priključak , ali Mae je iskusno ''izbacio'' Janca na 2 minuta, a u tom periodu domaći postižu 2 gola na prazan gol za 15:10. Utisak je da SLovenija ima šansu, sa malo preciznosti u napadu jer su na poluvreme uspeli da odlu sa podnošljivih -3 (15:12). Interesantno je da su Francuzi u prvom poluvremenu imali šut iz kontranapoada 7/7, a sa centralnog dela 6m 8/6!!! Nijedan gol nisu postigli sa pozicije levog beka odnosno levog krila. Slovenci preko Kavtičnika dolaze do 16:14. Od tog momenta Slovenci nekako staju, najviše zahvaljujući Gerardu (36. minut 43% uspešnosti - 9/21). Tada dolazi do izražaja bekovska linija, Karabatić postiže prvi gol, pa se nadovezuje Narcis koji su kako Vuja reče ''lagano prolazili kroz sredinu, jer su ih Slovenci čekali bez faula i na 6m''. Nakon tajm autu u 46. minutu, Slovenci sa 2 brza gola dolaze na -4 (25:21). Naredna dva napada Slovenci nemaju ideju što Francuzi preko Remilija koriste i ponovo vraćaju prednost koju su zadržali do kraja. Junak Francuske je postao golman Gerard koji je više nego uspešno odmenio Omejea (učinak 16 odbrana od 39 šuteva).

81 FRA SLO

Stefanovic-Ivry1

Rastko Stefanović najavljuje meč 1/2 finala Francuska - Slovenija

Polako se penjemo ka vrhu SP, došli smo na 3 stepenika od njega. Rastko Stefanović će nam pomoći u najavi utakmica, obzirom da je jedan od ljudi koji ima privilegiju da prisustvuje vrhunskim rukometnim predstavama na SP. Evo kako on vidi današnji polufinalni susret Francuska - Slovenija:

''Domaćini Francuzi su u Lilu savladali Šveđane 33:30 i ponovo igraju u Parizu, gde se u 1/2 finalu sastaju sa Slovenijom koja je pobedila Katar 32:30. Slovenija je pokazala raznovrsnost taktičkih rešenja za katarsku odbranu i u drugom delu meča je imala prednost +9. Sigurno je da danas neće biti tako sa Francuzima koje nosi publika zbog čega su u laganoj prednosti za ulazak u finale. Slovenci će morati da poštuju kolektivnu igru da bi se suprotstavili fitički superiornijim Francuzima. Francuzi jesu favoriti, ali biće zanimljivo ako ih Slovenija bude držala u rezultatskoj neizvesnosti, odnosno igrala egal utakmkicu, jer u završnici meča će pritisak na domaćina biti još veći. Mnogo će zavisiti od golmana. Omeje se nije proslavio protiv Šveđana. Godinama je imao jednu psihološku prednost između njega i igrača reprezentacija koje su bile u svetskom vrhu, ali da li su godine ili mlađe generacije nemaju respekta prema njemu ili je jednostavno imao slab dan ostavljamo mu da nam pokaže večeras. U svakom slučaju je jedan od najboljih golmana svih vremena i ima najduži period odličnih odbrana od svih njegovih kolega. Zarabec, Janc, Dolenec i društvo protiv Karabatića, Gigua, Abaloa i ostalih mađioničara na čijoj je strani i ''fizika'' bi će sigurno prava magija. Ali čim ima magije...''

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.