На предлог Заједнице судија и контролора (ЗСиК), дана 16.06.2021.године у „Кући фудбала“ у Старој Пазови одржан је радни састанак Струковних заједница.

Испред Заједнице судија и контролора састанку су присусвовали Председница УО ЗСиК Бранка Марић, потпредседници Зорица Машић и Ненад Николић као и Председник комисије за праћење суђења Зоран Тијанић. Заједницу делегата представљали су Председник УО ЗД РСС Зоран Чернох, потпредседник Иван Мандић и Небојша Видановић, док су испред Заједнице тренера састанку присуствовали Председник УО Јова Павлов и потпредседници Горан Веселиновић и Аким Комненић.
Овај радни и веома конструктиван састанак својим присуством је увеличала и Председница УО РСС Милена Делић.
Струковне заједнице РСС, Заједница судија и контролора (ЗСиК),  Заједница тренера (ЗТ) и Заједница делегата (ЗД) усагласиле су ставове и циљеве везане за будућу сарадњу у склопу РСС.
Након двочасовне размене мишљења и проблема донети су следећи закључци:

– У наредном периоду неопходно је направити план едукације младих играча за стицање звања рукометног судије, користећи тренинге и подршку тренера у клубовима. ЗСиК ће са своје стране обезбедити предаваче који ће анимирати децу.

– ЗСиК ће покрити са едукацијом све кампове у организацији РСС уколико се то од ње затражи.

- Инсистираће се да се на семинарима пред почетак сезоне (јесењи) и полусезоне (зимски), а који су у организацији ЗСиК, обезбеди обавезно присуство тренера а уколико је то неопходно теме прилагодити потребама и захтевима тренера.

- На семинарима тренера омогућити едукацију судија, а све у циљу упознавања судија са основним елементима рукометне игре и тактике.