Logo_EHF.svg

INFORMACIJA O KURSU ZA EHF MASTER TRENERA

Uvedena 2000. godine, EHF RINK konvencija odnosi se na međusobno priznavanje standarda i sertifikata u području edukacije trenera u rukometu u Evropi. Od šest država osnivača do sada se razvilo u 40 država potpisnica, gde je i RSS jedna od njih.

Veliki korak u budućnost bilo je uvođenje EHF MASTER COACH kursa koji je organizovao sam EHF. Prvo izdanje bilo je “2012 Open EHF Master Coach and Licensing Course”, dalje se odvijalo svake dve godine.

 1. godine u ponudi je sledeće izdanje tako visokog obrazovnog kursa. Kurs će se sastojati od tri modula i dostupan je svim trenerima zemalja potpisnica RINK konvencije na nivou 3 (potvrđuje ih njihova država članica).

Između prvog, drugog i trećeg dela kursa polaznici će morati izvršiti nekoliko zadataka komuniciranih tokom 1. i 2. modula. Tokom trećeg modula kursa izlagaće se i braniti završni rad. Nakon toga polaznici će dobiti diplomu “EHF Master coach” i dobit će najveću EHF licencu za trenere, EHF PRO licencu.

Moduli Master kursa

1.Modul: Muški EHF EURO 2022, 13.-19. januar, 2022. u Budimpešti/Mađarska
Predavači EHF -a teoretski i praktično prezentovaće će određene rukometne teme s naglaskom na tehničkoj analizi, vodjstvu i upravljanju. U prilogu je detaljan program – imajte na umu da bi se mogao promeniti zavisno o situaciji s Covidom-19.

2. Modul: Jul, 2022. (tačan datum tbd.) U Portu/PORTUGAL
Ovaj deo će se usredsrediti na individualizaciju poput golmana, fizičke pripreme, mentalne pripreme, prevencije, kao i komunikacije i novih trendova u treniranju.

3.Modul: Ženski EURO 2022, decembar, 2022. (detalji tbd.)
Glavni sadržaji su taktički pristup analizi utakmica i odbrana teza od strane polaznika.

Polaznici

Broj polaznika, ograničen je na 25 osoba!

Zahtevi

Kurs će biti na engleskom jeziku – poznavanje engleskog jezika na minimum nivo B2

EHF RINK Konvencija nivoa 3 izdanja pre januara 2020

CV sa opisom trenerske karijere

Službeni obrazac potpisan i overen od strane nacionalne federacije, kojim se potvrđuje obrazovanje na nivoa 3

Prema Higijenskom konceptu EHF-a, najmanje jedan od tri uslova mora biti ispunjen: potvrda o vakcinaciji protiv Covid-19/ važeći negativan test na COVID-19/ potvrda o oporavku od Covid-19.

Registracija

Službena registracija za kurs bit će otvorena do kraja oktobra, 2021. Veza do registracije, kao i finansijski uslovi i program biće objavljeni u članku na web stranici EHF -a u narednim nedeljama.

Zbog pandemije Covid-19 datumi i oblik modula mogli bi se promeniti.

Za dodatne informacije, uključujući obrazac za registraciju možete pronaći na sajtu EHF

https://www.eurohandball.com/en/news/en/save-the-date-for-ehf-master-coach-course/?fbclid=IwAR3v0ZKXP4thdDBItjD37sjskFO4iv34nI9fj3DTPlBWzkHIw79CgT46Qdc

239321343_112794374450398_7872811896278069481_n

Pojašnjenje o proceduri za prijem u članstvo, obaveze člana ZT RSS i procedure za izdavanje i obnavljanje Dozvole za rad trenera

PROCEDURA ZA PRIJEM U ČLANSTVO ZAJEDNICE TRENERA RSS

 1. Popuniti lični karton člana – pristupnica
 2. Popuniti Evidencioni list člana
 3. Uplata godišnje članarine u iznosu od 4200,00 dinara na tekući račun ZT RSS 160-480967-50
 4. Kopija diplome o završenom školovanju za trenera overena od notara
 5. Očitana lična karta (ako je čipovana) ili skenirana ukoliko nije
 6. Fotografija dimenzija 240 h 320
 7. Sve poslati na mail ZT RSS treneri@treneri-rss.rs , a dokumenta navedena pod rednim brojevima 1,2,4 i 5 poslati na adresu : Jova Pavlov, 21235 Temerin, Proleterska 47

Obrasce možete pronaći na linku https://treneri-rss.rs/propisi/obrasci/

GODIŠNJE OBAVEZE ČLANA ZT RSS:

 1. Godišnji seminar u zavisnosti od kategorije (Kategorija I i II – regionalni seminari, Kategorija III i Master coach -centralni seminar)
 2. Uplata godišnje članarine po odlukama UO ZT RSS uz poštovanje navedenih rokova za uplatu

PROCEDURA ZA IZDAVANJE DOZVOLE ZA RAD SPORTSKIH STRUČNJAKA
(IZDAJE KOMISIJA ZA DOZVOLE ZA RAD RUKOMETNOG SAVEZA SRBIJE)


Izdavanje Dozvole za rad:

 1. Popunjen zahtev za izdavanje dozvole za rad (nivo I ili nivo II)
 2. Lekarsko uverenje na obrascu propisanom od strane RSS
 3. Kopija diplome o završenom školovanju za trenera overena od notara
 4. Potvrda Zajednice trenera o obnovljenom stručnom usavršavanju u trajanju od najmanje osam časova godišnje u periodu važenja dozvole – izdaje ZT RSS
 5. Uplata na tekući račun RSS RSS 325-9500600047582-88 – 6.000,00 dinara za tri godine ili 2000,00 dinara za svaku godinu važenja Dozvole
 6. Sve poslati na mail: dozvole@rss.org.rs
 7. Obrasce možete pronaći na linku https://treneri-rss.rs/propisi/obrasci/

Obnova dozvole za rad

 1. Popunjen zahtev za obnovu dozvole za rad (nivo I ili nivo II)
 2. Potvrda Zajednice trenera o obnovljenom stručnom usavršavanju u trajanju od najmanje osam časova godišnje u periodu važenja dozvole – izdaje ZT RSS
 3. Uplata za izdavanje obnove dozvole za rad na tekući račun RSS 325-9500600047582-88 – 6.000,00 dinara za tri godine (2000,00 dinara po godini)
 4. Sve poslati na mail: dozvole@rss.org.rs
 5. Obrasce možete pronaći na linku https://treneri-rss.rs/propisi/obrasci/

prof_markovic

IN MEMORIAM – Prof. dr. Saša Marković

Posle kraće i teške bolesti, napustio nas je dugogodišnji predsednik Zajednice trenera, profesor doktor Saša Marković.
Neka mu je večna slava.


Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Adresa za telegrame
Porodica Marković, Niš, Radnička 3

ztrss_logo_720_440

Lista trenera za licenciranje po stepenima takmičenja za sezonu 2021/22

 U skladu sa članom 34. stav 2. Statuta Zajednice trenera Rukometnog saveza Srbije, Upravni odbor je na 04. elektronskoj sednici održanoj, dana 07.09.2021 godine, jednoglasno usvojio 

LISTU TRENERA KOJI ISPUNJAVAJU USLOVE ZA DOBIJANJE LICENCE U TAKMIČARSKOJ 2021/2022 GODINI 

Kompletnu vest i spisak možete preuzeti klikom na link ovde.

matke

”RENESANSA SRPSKE STRUKE”

Naslušali smo se kritika na račun srpske struke u poslednjim godinama, od onih nezvaničnih, „kuloarskih“, preko nekih javno izrečenih čak i od strane igrača poniklih baš u ovoj našoj školi rukometa… Nismo sigurni da bi se tako nešto moglo desiti u nekim ozbiljnim rukometnim sredinama poput Danske, Španije, Francuske ili Nemačke, ali najbolji odgovor na sve to uvek su bili rezultati koje ljudi sa ovih područja postižu često i u sasvim neadekvatnim uslovima, i sa višestruko manjim budžetima u odnosu na svoje rivale.
Upravo započeta sezona, donela je pregršt argumenata da ovakve tvrdnje i potcenjivanje stručnjaka sa ovih prostora nisu zasnovane na realnom stanju, i da je srpska struka mnogo žilavija i kvalitetnija nego što se to često misli. No, krenimo redom:

 • u Super kupu Rumunije, Đorđe Ćirković je sa ekipom Konstance učinio istinski podvig u susretu sa finansijski, organizaciono, igrački super moćnim „Dinamom“ iz Bukurešta predvođenim dojučerašnjim trenerom Barselone i pobednikom Lige Šampiona u ovoj sezoni Ćavijem Paskvalom.
 • u Super kupu Švajcarske, mladi i talentovani Goran Cvetković je tituli šampiona (koji je pre par meseci osvojio kao pomoćni trener), ovog puta kao šef stručnog štaba dodao svoj prvi samostalni trofej!
  ČESTITAMO OD SRCA I ĐORĐU I GORANU.
  U prvom kolu Evropskih kupova, igranih u vikendu za nama, takođe sjajni rezultati naših stručnjaka:
 • Boris Rojević je sa svojom Vojvodinom u jednoj odličnoj utakmici slavio nad Kadetenom iz Švajcarske 26-20
 • Danijel Anđelković je sa francuskim Tuluzom, bio bolji u Austriji od Harda 27-23
 • Celje Alema Toskića je neočekivano slavilo nad superjakim Danskim Gudmeom 33-29
 • Već spomenuti Đorđe Ćirković je još ovog puta nadmudrio jednog drugog španskog stručnjaka, Mariana Ortegu i slavio sa svojom Konstancom u gostima protiv mađarskog Čurga 27-23
  SVE IH ČEKAJU REVANŠ UTAKMICE, I SVIMA OD SRCA ŽELIMO DA SE PLASIRAJU U NAREDNU RUNDU EVROPSKIH TAKMIČENJA!
  Ovde svakako treba uključiti i uspehe Vesprema sa Momirom Ilićem koji se već plasirao kao i Vardara Veselina Vujovića čiji je tim ostvario sjajan rezultat u borbi za plasman na Final4 „SEHA-Gasprom“ lige.
  Dodamo li na ovoj popis još i imena Vladana Matića koji se sa Tatabanjom već nalazi u grupnoj fazi Evropskih takmičenja, Gorana Kurteša koji je na klupi rumunske Valčea jedan od favorita Lige Evrope, te plejade mladih stručnjaka koji rade u klubovima manjih zemalja (obećavamo da ćemo ispratiti i njihove uspehe!), kao i neke od najboljih specijalista za golmane na svetu poput Arpada Šterbika (Vesprem), Nenada Damnjanovića (PIK), Dejana Perića (Berlin), Mehmedalije Mulabdića (CSM) i naravno trenera za fizičku pripremu Marije Lojanice (Vesprem), Slobodana Aćimova (PIK), Marka Šešuma (Kadeten), Jovana Novakovića (Braila)… sve nam to daje za pravo da nastavimo da verujemo u bolje dane našeg rukometa i puno pravo da i dalje radimo na promociji naše škole rukometa.
  I NE BRINIMO ZA BUDUĆNOST RUKOMETA NA OVIM PROSTORIMA JER SE NALAZI U DOBRIM RUKAMA, I ZBOG JOŠ MNOGO DRAGIH KOLEGA KOJI NISU SPOMENUTI U OVOM TEKSTU A KOJI VREDNO RADE DA GA UČINE BOLJIM, JER NAJBOLJI RUKOMET DOLAZI ODANDE GDE RADE NAJBOLJI TRENERI!

Tekst preuzet sa sajta rukometni trener

145276687_10222320212467404_2999083700703743337_n

Vladimir Stanojević – Piki – IN MEMORIAM

1971 – 2021

Tužna vest nam stiže iz daleke Kine. Premunio je srpski stručnjak iz Niša, Vladimir Stanojević – PIKI. Sjajan čovek i stručnjak poslednje tri sezone predvodio je kineski Hefei sa kojim je beležio sjajne rezultate i osvajao trofeje.

Vladimir Stanojević je još predvodio i Železničar i Radnički iz Niša, Topličanin, Tursku Tasovu, Novi Pazar, bio je u selektor juniorske reprezentacije Srbije i član stručnog štaba svih selekcija Srbije.

Vladimir Stanojević je bio Prvi predsednik novoformirane Skupstine Zajednice trenera Rukometnog Saveza Srbije.

Neka mu je večna Slava i hvala.

ztrss_logo_720_440

USLOVI ZA DOBIJANJE LICENCE U TAKMIČARSKOJ 2021/2022 GODINI

U skladu sa članom 41. stav 2 Pravilnika o takmičenjima RSS, Zajednica trenera RSS je u obavezi da dostavi Upravnom odboru RSS na potvrđivanje, Listu trenera koji ispunjavaju uslove za dobijanje licence u takmičarskoj 2021/2022 godini. 
U prilogu se nalazi dokument sa pojašnjenjem uslova za dobijanje licence.

Prilog pruzmite klikom ovde.

ZT RSS - Sva prava ѕadžana. Telefon: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Tošin bunar 272, 11070 Novi Beograd, Srbija.  Powered by S2S & PROWEB.