Заједница тренера Рукометног савеза Србије  Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.

Брегар: Поносан сам на то како смо одиграли цело првенство

Рукометашице Србије су завршиле учешће на Светском првенству у Шпанији и у шест одиграних утакмица забележиле четири победе и два пораза - против олимпијског шампиона Француске и олимпијског вицешампиона, селекције Русије. Трећим местом у другој фази такмичења није обезбеђен пласман у четвртфинале, али је наша измењена и подмлађена селекција оставила изузетно позитиван утаисак борбеношћу и карактером који је показала.

- Имали смо жељу да идемо у други круг и да одиграмо шест утакмица. Доста смо подмладили тим тако да је то био велики тест за све нас. Добро смо одиграли утакмицу са Пољском и добро започели првенство. Затим смо добро одиграли све утакмице у групној фази осим утакмице са Русијом. Имали смо црвени картон Марије Петровић у десетом минуту и мало над је изненадио, изгубили смо ритам утакмице, лоше одиграли и изгубили. У другој фази смо одиграли заиста три добре утакмице. Екипа се у утакмици против Црне Горе вратила у меч после лошег првог полувремена и показала је карактер, вољу и жељу. Држали смо се до краја система који нам је донео победу. Сада када се вратим на утакмицу са Француском, баш је штета, мислим да смо у тој утакмици заслужили бар бод. Али тако је у спорту, на крају се резултат преокренуо и изгубили смо.
После Француске смо били емотивно празни и мало физички уморни. Због повреда су под знаком питања били наступи Јоване Стоиљковић и Јоване Ковачевић. Оне су стиснуле зубе и одграле колико су могле и био сам веома задовољан. Утакмицу против Словеније смо играли добро од првог минута, контролисали утакмицу и баш сам поносан на то. Врло сам поносан на то како смо одиграли цело првенство. Осим утакмице са Русијом, све смо одиграли на заиста добром нивоу, започео је сумирање утисака са такмичења у Шпанији селектор Урош Брегар.

Колико сте као тренер задовољни карактером екипе, борбеношћу и придржавањем екипе  на постављене принципе игре?

- У утакмици са Исландом у квалификацијама за Европско првенство смо сви нешто научили. Та утакмица је била показатељ шта није у раду и шта морамо да променимо. Стручни штаб и ја смо поставили систем и циљеве за ово Светско првенство и од играчица сам на свакој утакмици тражио да се тог система придржавају. Када смо испуњавали све задатке, било је како треба и то нам је доносило позитивне резултате.

Увели сте неке нове и неке младе рукометашице у систем, колико сте задовољни како је то протекло?

- Најмлађе играчице су баш расле кроз такмичење, из утакмице у утакмицу. И ове утакмице са Северном Македонијом које смо играли уочи пута у Шпанију, дале су нам неке одговоре. Имамо четири нова крила која су у другој улози, Стаменић и Коцић на једној страни, Ловрић и Којић на другој страни. Затим Јелена Агбаба и Марија Петровић које такође била у новој улози и одрадила добар посао, ту су и биле и Анђела Јањушевић и Марија Агбаба. Имали смо играче који су старији и искуснији, од голмана Граовац и Рисовић, преко бекова Стоиљковић, Лишчевић и Радојевић за које се види да имају искуство и квалитет. Оне су на овом такмичењу биле играчице на које заиста могу да се ослоним. Са друге стране Ковачевић није толико млада са 26 година, први пут је требало да буде у некој важнијој улози и штета што се повредила. На крају мислим да смо извукли, не баш максимум јер увек има простора за напредак, али мислим да смо уз позитивну енергију извукли висок ниво игре репрезентације Србије.

Следи мала пауза од репрезентације, враћање клупским обавезама, а затим наставак квалификација за Европско првенство

- У марту нас чека баш тежак противник, репрезентација Шведске. И на овом Светском првенству игра заиста на високом нивоу, играју прототип рукомета у смеру у коме сад игра иде. Доста трче, агресивне су у одбрани, индивидуално су добре у нападу и добро сарађују као колектив, тако да ће у марту бити баш тешко. Морамо да се озбиљно спремимо за њих, играмо прву утакмицу код куће, па затим у Шведској и желео бих да и тај период завршимо на високом нивоу. И на крају када нас буду чекале реванш утакмице са Исландом и Турском да вратимо оно што смо изгубили на Исланду, закључио је слектор Брегар.

РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.