Заједница тренера Рукометног савеза Србије  Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.

Измењене Пропозиције у одигравању ЛМК: Циљ је бржи напредак младих играча и играчица

Заједница тренера Рукометног савеза Србије одржала је низ састанака са члановима и руководством Заједнице судија, контролора и делегата РСС, у склопу припрема за почетак такмичарске сезоне у лигама млађих категорија, а у циљу припрема за спровођење измењених пропозиција у одигравању ЛМK категорија у годиштима М и Ж 12 и 14.

На предлог ЗТ РСС, уз сагласност Спортског сектора РСС и Такмичарске комисије РСС, а на основу Одлуке Управног одбора РСС, у односу на прошлу сезону измењене су Пропозиције одигравања лига млађих категорија РСС, а сви учесници обавезни су да се са истим упознају.

Одлука је обавезујућа за све учеснике у такмичењу у ЛМK, тако да је низ састанака, који је одржан тим поводом, био веома корисна припрема, уз обавезно упознавање пре свега тренера и службених лица са текстом Пропозиција.

На Семинару судија, контролора и делегата највиших рангова такмичења (Супер А и Б лига), одржаном 2. септембра текуће године у Kрагујевцу, у разговору су учествовали: Јова Павлов, председник УО Заједнице тренера РСС, Милена Делић, председница УО Рукометног савеза Србије, Светозар Станковић, генерални секретар Рукометног савеза Србије, као и Ненад Николић, председник Заједнице судија и контролора, и Борис Ивановић, председник Заједнице делегата.

Исти разговори обављени су и са службеним лицима, која ће више учествовати у спровођењу лига млађих категорија, а такође и у нижим ранговима сениорских такмичења. Испред Заједнице тренера РСС, у Врбасу је 9. септембра текуће године службена лица са измењеним Пропозицијама упознао Борис Жарковић, члан УО Заједнице тренера. Дан касније у Београду је са службеним лицима разговарао проф. др Зоран Валдевит, а у Kрагујевцу рукометни тренер Зоран Барбуловић.

На службена лица је апеловано да дају пун допринос поштовању Пропозиција, што је и њихова обавеза по основу Одлуке УО РСС, али је наглашено да је основна обавеза на тренерима јер, уколико они добро проуче пропозиције и о њима кроз тренажни процес упознају играче, мање проблема имаће и службена лица.

Управни одбор Заједнице тренера ће, делегирањем тренера на одређене турнире, помоћи службеним лицима у тумачењу Пропозиција и омогућити регуларно одигравање ЛМK у складу са новим Пропозицијама.

Основни разлог, због којег је дошло до измена у Пропозицијама одигравања лига млађих категорија, јесте да се омогући бржи напредак млађих и талентованих играчица и играча, тако што ће се у одређеној мери умањити такмичарски значај овог вида рада са децом, а омогућити се плански и тематски рад, који може да донесе бржи развој и напредак, уместо да фокус буде на самом такмичењу и резултатима.

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.