Заједница тренера Рукометног савеза Србије  Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.

''Balkanski derbi'' za bronzu na SP

Posle veoma uzbudljivih polufinalnih utakmica, bez dana predaha, nastavlja se borba za 3. mesto i medalju na SP. Evo kako borbu za bronzu vidi Rastko Stefanović:

'’Slovenija je u borbi za finale izgubila od domaćina Francuske 31:25, a Hrvatska nakon produžetaka od Norveške 28:25. Slovenci su u laganoj prednosti, jer su imali jedan dan više odmora, a to na takmičenju, koje traje već tri sedmice, mnogo znači. I u psihološkom pogledu je Slovenija u maloj prednosti, jer ako može da im bude uteha izgubili su od najjače reprezentacije na svetu. Sa druge strane igrači Hrvatske selekcije, posle ogleda sa  Norveškom su, sigurno, imali neprospavanu noć. Imali su Hrvati sve adute u svojim rukama (mnogo svojih sunarodnika na tribinama, naklonost sudija i sedmerac u poslednjoj sekundi...), ali Zlatko Horvat propušta priliku i odvodi meč u neizvesne produžetke. Na početku prvog produžetka Hrvatska je imala +2 , ali Norvežani nisu odustajali i zasuženo slave ulazak u svoje prvo finale na SP. Po mom skromnom mišljenju Slovenija je prikazala lepšu i lepršaviju igru na turniru i postoji velika želja da krunišu dugogodišnja ulaganja osvajanjem prve medalje na SP. Biće zanimljivo videti da li će se Hrvati psihološki dići i prikazati svoje pravo lice i pobednički mentalitet koji ih krasi godinama. U svakom slučaju  bronzana medalja dolazi u ’’našu ulicu’’, samo je pitanje da li kod prvih ili drugih komšija. ’’

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.