Заједница тренера Рукометног савеза Србије  Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.

Hrvatska u borbi za 9. (5. na SP), a Norveška za svoje prvo veliko finale

Francuska je pobednom nad Slovenijom postala prvi finalista 25. SP. Ko će biti drugi videćemo nakon večerašnjih 60 ili nešto više minuta borbe između Norveške i Hrvatske. Rastko Stefanović je i danas podelio mišljenje sa nama:

''Hrvatska je u borbi za 1/2 finale izbacila Spaniju (30-29). Marko Mamic (22) je bio najbolji igrač susreta sa 9 pogodaka. Srednji bek Cindric takođe odličan. Golman Pesić nije briljirao kao protiv Egipta, ali ga je odlično odmenio njegov kolega Ivan Stevanović koji je, ''skinuo'' nekoliko teških lopti. Španci kažu da je bilo teško stalno sustizati Hrvatsku koja je u jednom trenutku vodila i +5, ali i žale se na suđenje, gde govore o tome da je jako malo sportova zavisi od subjektivnih kriterijuma kod intrerpretacije pravila, ali to možemo da primetimo na svim utakmicama.To mora da se reguliše i biće jos više mladih na rukometnim terenima. Norveška je predvođena Sagosenom, Mirholom i Tonesenom  pobedila Mađarsku (31-28), ali već je na poluvremenu bilo +7 (17-10). U zadnjih godinu dana Hrvati su se tri puta sastajali sa Norvežanima i dva puta izlazili kao pobednici, u utakmici za treće mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj (31-24) i na Olimpijskim igrama u Riu (27-21), a Norvežani su bili bolji u grupnoj fazi na EP u Poljskoj (31-24). U najavi je već zanimljivo, jer će biti ''trkačka''  utakmica sa mnogo ritma. Norvežani su pokazali da imaju odličnu igru u tranziciji odnosno kontranapad. U toj fazi igre i Hrvati imaju svoje jake adute i sanse za prolazak u finale su 50:50. Smatram da će nam utakmice 1/2 finala dati pravac u kojem treba da idemo. Čvrste odbrane, brzo razvijanje kontranapada i vrhunska tehničko-taktička obučenost igrača da sve postavljene zadatke. Ulog je veliki, plasman u finale SP i osigurana jedna medalja i ko ce se bolje psiholoski pripremiti na prolazak ostaje nam da vidimo večeras. Uzivajte...''

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.