Заједница тренера Рукометног савеза Србије  Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.

Ljubomir Vranjes od 01. jula novi trener Vezsprema

Jedan od najboljih i najtraženijih trenera na svetu, Ljubomir Vranješ, biće novi trener najboljeg mađarskog kluba Vezsprem. Uz prelazak Dagura Sigurdsona u Japan, ovo je najveći trenerski transfer u rukometu ikada. Ljuba Vranješ je u Flensburgu proveo 11 godina što kao igrač. sportski direktor i trener. Praktično mu je Flensburg bio druga kuća i ovaj korak za njega je velika prekretnica u životu. Trener čuvenog nemačkog kluba je postao potpuno spontano, jer je u jeku sezone zamenio Karlena. U prvoj utakmici 14.novembra 2010. godine savladao RNL 32:31. Već sledeće sezone osvaja Kup pobednika Kupova Evrope. Veoma bitan korak njegove trenerske karijere bio je preuzimanje selektorske pozicije u reprezentaciji Srbije maja 2013. godine u dva završna meča kvalifikacija za EP 2014. Jedan od ta dva meča je bilo gostovanje u Rusiji. Samo je pobeda u Rusiji vodila našu reprezentaciju na završni turnir. Reprezentacija Srbije je savladala Rusiju u Rusiji i Bosnu i Hercegovinu u Nišu i kvalifikovala se na EP. To je bila jedna od najznačajnijih rukometnih vesti u Evropi tih dana. Na veliku žalost on ipak nije mogao voditi našu reprezentaciju na EP 2014. godine, jer je Flensburg tražio preveliko obeštećenje za odsustvo iz kluba. U narednoj sezoni 2014. godine Flensburg i Ljuba dolaze do najvećeg uspeha u istoriji osvajanjem Lige šampona. U tom momentu je bio najtraženiji trener na svetu, PSG nije žalio sredstva da ga dovede u svoje redove, tada se prvi put čulo da se i za trenerski angažman može tražiti ”milionsko” obeštećenje. Ipak, do tog transfera nije došlo. Ljuba je omiljen trener među igračima, studiozan, hrabar, vredan, velikog znanja i nije čudo što se najbogatiji mađarski klub opredelio za ovakav korak. Ljubi čestitamo na novom klubu i želimo mu sve najbolje!!!

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.