Заједница тренера Рукометног савеза Србије  Телефон: +381.64.882.72.83 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.

Selektor Saudijske Arabije Nenad Kljajić o SP za sajt ZTRSS

Nanad Kljajić, proslavljeni hrvatski rukometaš, a sada uspešan trener na 25. SP predvodi reprezentaciju Saudijske Arabije. Interesantno je da je pomenuta reprezentacija završne pripreme odradila u Beogradu. Saudijci su igrali u pripremnom periodu protiv Slovenije i  Bosne i Hercegovine. Nakada u istoriji rukometa SA nije prošla u drugi krug takmičenja, a najveći uspeh je zabeležen upravo sa Kljajićem na SP 2013. kada su uspeli da pobede reprezentaciju Koreje. Evo šta je za sajt ZTRSS izjavio Neno Kljajić: '' SP je zaista fenomenalno oraganizovano, pre svega mislim na hale i hotele u kojima smo smešteni. Možda su mogli malo bolji da budu oko ishrane, ali se nadam da će u narednim danima i to biti kako treba. U pripremnom periodu smo odredili sve što je pralnirano, igrali smo dovoljan broj prijateljskih utakmica i u dobroj atmosferi dočekujemo start prvenstva. Što se tiče naše grupe, osim Saudijske Arabije i Čilea, sve reprezentacije su dosta većeg ranga, a neke su vrh svetskog rukometa. Nemce vidim kao najveće favorite i najkvalitetniji tim ne samo u našoj grupi nego na celom prvenstvu. Da li ćemo uspeti da dođemo do drugog kruga? Realno su nam šanse minimalne za to, ali mi ipak gajimo nadu i verujemo u sebe da se to može dogoditi. SP će biti veoma interesantno, jer će se veći broj ekipa boriti za odličija. Kao najveće favorite vidim Francusku, Nemačku, Dansku i Španiju. Mišljenja sam da poprilično mogu iznenaditi Slovenci.''

Kada je Saudijska Arabija u pitanju moramo spomenuti da su saradnici Nene Kljaića: Bratislav Stojmenović (prvi pomoćnik), Dejan Vasić (trener golmana) i Vladimir Radulović (fizioterapeut). Koristimo priliku da ih pozdravimo i poželimo da im se ispune zacrtani ciljevi.

ZT RSS - Сва права ѕаджана. Телефон: +381.60.48044.81 Email: treneri(@)treneri-rss.rs Adresa: Тошин бунар 272, 11070 Нови Београд, Srbija.